26 Şubat 2012 Pazar

YANARDAĞ PASTASI





MALZEMELER


- 4 adet yumurta
- 4 kahve fincani seker
- 4 kahve fincan un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kremşanti
- 1 paket parcalara bolunmus cicibebe
- 2 adet dogranmis muz
- yarim kase nar
- yarin kase damla cikolata
- yarim kase findik kirigi
- 1 paket cikolata sosu
- 1 adet nar ici



4 adet yumurta ile 2 kahve fincani seker, seker eriyinceye kadar cirpiliyor.
 Seker eriyince 4 fincan un ve 1 paket kabartmatozu katiliyor. Karistirilip. Yaglanmis tepsinin ustunde firina veriliyor.
NOT: her firinin pisirme seviyesi farklidir. Normal pisirilme suresi 25 ile 30 dakika arasidir. Siz kontrol edip kürdan batirin. Kürdan kuru ciktiysa pisti demektir

Firindan cikarilan kek ılık hale geldiginde sunum tabagina ters cevirilip sogumaya birakiliyor. Soguduktan sonra yatay olarak 2 parcaya bolunuyor. Bolunen bu 2 parca portakal suyu ile islatiliyor.

Bolunen kekin bir parcasi sunum tabagina konuluyor ve pastanin ic malzemesi hazirlaniyor.

İC MALZEME : 1 peket kiremsanti cirpiliyor. İcine; parcalara bolunmus cicibebe, 2 adet dogranmis muz, yarim kase kadar nar, damla cikolata, findik kirigi katilarak karisim hazirlaniyor.

Daha sonra bu karisim sunum tabagindaki kek kalibinin ustune dag seklini alicak sekilde konuluyor.
 Kekin diger yarisi da ilk once 4 parcaya daha sonra her parcada ucgen seklini alicak sekilde 3 parcaya bolunup dilimler olusturuluyor. Hazirlanan bu dilimler karisimin uzerini kapaticak sekilde 1 cm araliklarla yerlestiriliyor.

1 paket cikolata sosu hazirlaniyor. Pastanin ustunden dilimleri yerlestirirken birakilan bosluklardan akacak sekilde dokuluyor. Bunun ustunede 1 adet narin taneleri yine bosluklardan akicak sekilde serpistirilip yanardag pastamiz hazir hale getiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder