27 Şubat 2012 Pazartesi

Elmalı Tatlı





Bu tatlıyı ilk kez bir arkadaş toplantısında yemiştim.Sevgili Hatice yapıp getirmişti..Herkes çok beğenerek yemişti ellerine sağlık arkadaşım.Ama tarifin orjinalini isterseniz Portakal ağacını ziyaret edebilirsiniz.Afiyet olsun.

  • Malzemeler:
  •  
  • 750ml süt
  •  1 yumurta
  •  2 yemek kaşığı tereyağı
  •  3 yemek kaşığı un
  •  1 su bardağı şeker
  •  1 paket vanilya
  •  
  •    dövülmüş ceviz,
  •    kuru üzüm,
  •    tarçın
  •    4 veya 5 adet sarı elma
  •    toz şeker
  •    8 veya 10 adet pötibör bisküvi
  •    hindistan cevizi
  • Hazırlanışı
  • Elmaları soyup, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye dizip çukur kısımlarına 1 yemek kaşığı şeker koyup ocakta kısık ateşte  arada çevirerek kontrol ederek pişirin.çok pişmemesine dikkat edin dağılmasın.Krema malzemelerini ; süt , un , şeker ,vanilya , yumurtayı ekleyip karıştırarak pişirin..Pişdikten sonra ocağı kapatıp tereyağını ekleyin çırpma teliyle karıştırın.
  • kuru üzüm, ceviz içi tarçını bir kapta karıştırın ( kuru üzümleri sıcak suyla yıkayın ve süzün ) pişen ve soğuyan elmaların içine iç harcından koyup pötibör bisküvi kapatıp hindistan cevizi serpilmiş tepsiye ters çevirerek dizin.Bütün elmaları bu şekilde hazırladıktan sonra biraz havalandırdığımız kremayı elmaların üzerine tek tek kaşıkla üzerini kapatacak şekilde  koyun..Üzerine hindistan ceviz serperek buzdolabında dinlendirin...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder