24 Ekim 2010 Pazar

ELMALI TART



 

MALZEMELER:

1 yumurta
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı suvu yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

Aladığı kadar un.



İç malzemesi:

4-5 orta boy elma

yarım bardak şeker

arzu edildiği kadar ceviz içi

ve tarçın


YAPILIŞI:


ilk önce elmaların kabuklarını soyup rendenin kalın yeriyle rendeleyelim..tencereye rendelediğimiz elmayı şekeri ilave edip suyunu salana kadar pişirelim..biraz pişince ceviz içini ve tarçını ilave edip 1- 2 dakika daha ocakta çevirip altını kapatalım..soğumaya bırakalım..








Diğer tarafta oda sıcaklığındaki margarin ve şekeri iyice eriyene kadar karıştıralım.Yoğurt yumurta ve sıvıyağınıda ilave edlim..Aldığı kadar un ve kabartma tozunuda ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim..Hamurları tabak genisliğinde açalım..Önce dört parçaya daha sonra 8 parçaya bölerek küçük üçgenler elde edelim.Soğuyan elmalı içimizden üçgenlerin içine koyup geniş yerinden başlayarak rulo şeklinde saralım..bütün malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra 150 C de üstü çok hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.fırından çıkardıktan sonra biraz soğutup pudra şekeri serperek servis edelim..




NOT:margarinli kurabiye yada tartlarınızı asla altına peçete koyarak kabımıza almayalım..çünki peçete, kurabiye ve tartlarımızı yumuşatır gevrekliğini kaybetmesine neden olur..






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder