30 Mayıs 2013 Perşembe

Patatesli tuzlu tart

  


Kahvaltılarınız ve çay masalarınız için pratik lezzetli bir tart tarifi ..Denemeniz dileğiyle...




3 yumurta

2 su bardağı süt

yarım su bardağı sıvıyağ

3 küçük patates

5-6 dal yeşil soğan

arzu ettiğiniz kadar doğranmış dereotu

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un 





Öncelikle işe yumurta, yağ ve sütü karıştırmakla başlayalım..Daha sonra sırayla  küçük küp halinde doğranmış patates, yeşil soğan ve dereotunu ekleyelim.tuz kabartma tozu ve aldığı kadar unuda ekleyip kek kıvamında hazırladığımız hamurumuzu yağlanmış yuvarlak borcama dökelim.İsterseniz borcamı margarinle yağlayıp heryerine susam dökebilirsiniz böylece tartınızın dışı susamlı olucaktır..170 c de ısıttığımız fırınımıza verelim üstü kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder