30 Mayıs 2013 Perşembe
Patatesli tuzlu tart
Kahvaltılarınız ve çay masalarınız için pratik lezzetli bir tart tarifi ..Denemeniz dileğiyle...
3 yumurta
2 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
3 küçük patates
5-6 dal yeşil soğan
arzu ettiğiniz kadar doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Öncelikle işe yumurta, yağ ve sütü karıştırmakla başlayalım..Daha sonra sırayla küçük küp halinde doğranmış patates, yeşil soğan ve dereotunu ekleyelim.tuz kabartma tozu ve aldığı kadar unuda ekleyip kek kıvamında hazırladığımız hamurumuzu yağlanmış yuvarlak borcama dökelim.İsterseniz borcamı margarinle yağlayıp heryerine susam dökebilirsiniz böylece tartınızın dışı susamlı olucaktır..170 c de ısıttığımız fırınımıza verelim üstü kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder